О проекте

Port Mone – гурт, месца якому як мінімум у "Карнэгі-холе" (+фота/+відэа)

 

Толькі незвычайныя людзі могуць ствараць такую музыку, і толькі незвычайныя людзі могуць такую музыку слухаць. Сярэдняга быць не можа: ты альбо прымаеш Port Mone, альбо не, табе альбо падабаецца сусвет, які стварае гурт, альбо не. Музыка цішыні, музыка гармоніі, музыка адчуванняў, музыка паралельных жыццяў... Рэпартаж "Еўрарадыё" з беларускай прэзентацыі альбома "Dip".

Port Mone – дасканалы прыклад прафесіяналізму ў яго найвышэйшай ступені: творы гурта павінны аднойчы ператварыцца ў партытуры-зборнікі па ансамблі ў сярэдніх і вышэйшых музычных установах...



Можа падацца, што ёсць у "Port Mone" нешта ад імпрэсіяністаў, прынамсі, тое самае імгненне… Аднак імгненне, як абстрактна-імправізацыйная выява, набывае ў музыцы "Port Mone" рысы дакладнасці, выверанасці кожнага гуку, кожнага дотыку да інструментаў, кожнага рытмічнага ходу...



Пра "Port Mone" нельга сказаць, што гэта акардыённая музыка. Тут няма меладычнага вар’яцтва ад П’яцола ці Гал’яна. Акардыён дзеліць сваё лідэрства з бас-гітарай і джамбай, ператвараючыся ў фонавы інструмент. Гэта проста музыка з акардыёнам...



Бас-гітарыст "Port Mone" карыстаецца адной прымочкай, з дапамогай якой музыка набывае рознакаляровыя адценні. Тэмы гурта лаканічныя, вычарпальныя, трапныя, падобныя да кропель, што разбіваюцца аб шыбы…



Музыка "Port Mone" пазбаўлена імправізацыі, мітусні, непатрэбных нот, непатрэбных словаў. Яна не можа быць іншай, чым яна ёсць. Яна дасканалая. Яна павінна гучаць у лепшых залах свету, пачынаючы з Карнэгі-холу. Яна – элітарная музыка...



… Port Mone выйшлі на сцэну моўчкі… За час канцэрту-прэзентацыі беларускага выдання альбома “Dip” Лёша Варсоба гаварыў тройчы: “столькі знаёмых твараў. Вельмі прыемна”, “Здорава”, і “Дарагія сябры, гэта ўсё, што мы хацелі вам сёння паказаць”. А, і яшчэ:



Лёша Варсоба: “Дарэчы, забыўся сказаць. У нас выйшаў дыск. Гэтае мерапрыемства было прысвечана менавіта гэтай падзеі. Дыскі ёсць у горадзе недзе. У крамах”.



Выступ адбываўся на фоне вялікага экрана, дзе марскія хвалі сябравалі з языкамі полымя, птушкі кахалі рыб, людзі распраналіся, а клавішы ператвараліся ў геаметрычныя фігуры. Пад музыку цішыні нельга рэлаксаваць. Музыку цішыні можна толькі слухаць…


І яшчэ. Больш сціплых і інтэлігентных музыкаў са светлымі і чыстымі тварамі ў Беларусі не знайсці…

Тэкст: Маша Лагодзіч
Фота і відэа: Tarantino
"Еўрарадыё"

Port Mone

Чтобы оставить свой комментарий к этой публикации, войдите в систему. Нам важно ваше мнение!

Или авторизируйтесь посредством:

 

Комментарии

Жуть, а не статья.

+1
0
-1

Жуть, а не статья. Зачем так беззастенчиво славословить посредственную группку?
"Музыка "Port Mone" пазбаўлена імправізацыі, мітусні, непатрэбных нот, непатрэбных словаў. Яна не можа быць іншай, чым яна ёсць. Яна дасканалая. Яна павінна гучаць у лепшых залах свету, пачынаючы з Карнэгі-холу. Яна – элітарная музыка..." - В общем, глубину маразма такого рода предложений трудно переоценить.

 

Многие

+1
0
-1

Многие с вами не согласятся :)

http://www.experty.by/?q=node/545

 

Многим и выбирать не из чего,

+1
0
-1

Многим и выбирать не из чего, к сожалению. А так получается как в детской поговорке - "среди баб - один прораб". Среди нескольких десятков унылых местечковых самодеятельных коллективов появилась группка, творчество которой все таки заслуживает внимания, и понеслась - предоргазменные стоны про карнеги-холл и гениальность. Не думаю, что те многие, на которых вы указали, будь у них настоящий выбор, ковырялись бы в зы тубсах, глуках, ляписах, атлантиках (!!!!) и портмонах.

 

Согласен, что статейка левая.

+1
0
-1

Согласен, что статейка левая. И карнегихол не к месту. Но девочка так считает и чувствуется, что она искренна.
Не очень мне понятна мысль
"не думаю, что те многие, на которых вы указали, будь у них настоящий выбор, ковырялись бы в зы тубсах, глуках, ляписах, атлантиках (!!!!) и портмонах." - можно ли развернуть подробнее?

 

извольте подробнее: местные

+1
0
-1

извольте подробнее: местные эксперты имеют то, что имеют - самодеятельную эстраду сомнительного качества. вторичные пафосные тубсымечтающие свалить в европу, и не понимающие, кажется, что таких тонконогих волосачей, как они, в европе по четыре группы на каждый бар, где можно играть концерты, портмоне, на которые в распрекрасной москве с огромным населением и "разнообразностью" вкусов пришло семь человек год назад, клоунский ляпис, выезжающий на прыжках по сцене и стыреннных где-то антиглобалистских лозунгах и еще куча невнятных группок. вот и выбирают из того, что есть. А ничего такого, в принципе и нету. грустно, да?

 

Нет не грустно. Это

+1
0
-1

Нет не грустно. Это действительно так. В целом, не называя ни кого конкретно, ибо мне что-то нравится из нашего (а что-то и очень), а кому-то что-то другое. Но, абсолютно такая же ситуация будет в любом месте земного шара. Как Вы и сказали "тонконогих волосачей, как они, в европе по четыре группы на каждый бар". И это нормально и посетители им аплодируют и девочки из соседнего университета желают познакомиться. Но кому-то вдруг везет (а часто именно так, не всегда мне ясно почему кто-то стал популярен, а кто-то нет. момент раскрутки присутствует) и он звезда и его слушают во всем мире, а не только дома и в соседней деревне. И вот, мы начинаем сравнивать свои местные, домашние команды, с мировыми звездами. Нелепо не правда ли?

 

RSS

RSS-материал

свежие рецензии

рецензии и аудиозаписи

алфавитный каталог

  • более 350 альбомов
  • онлайн-прослушивание
  • описания и рецензии
  • ссылки на легальное скачивание

Последние комментарии

 
 
Developed by Lynxlab.net