Радиоведущий и журналист Виктор Семашко о дебютном альбоме группы "Сердце Дурака": "Адразу чапляе збалянсаваны, разборлівы гук, а яшчэ больш, канешне, асоба сьпевака – адчуваецца, што чалавек добры, які балюча ўспрымае навакольле, шукае выйсьця, пакутуе ад сваіх жа правінаў".
Зьмяшчэньне альбома ў Сеціве па-ранейшаму ўспрымаецца як геройства, але хутка такое, відаць, стане нормай. МузЫкі, як і было спрадвеку, будуць зарабляць грошы міласьцінай – столькі, колькі кожны са слухачоў, вырашыць пакласьці ў віртуальны капялюш. "Сердце Дурака", як і большасьць айчынных калектываў, навогул, займаюцца дабрачыннасьцю – з альбомам можна пазнаёміцца абсалютна бясплатна. Дзякуй за такую магчымасьць.
Адразу чапляе збалянсаваны, разборлівы гук, а яшчэ больш, канешне, асоба сьпевака – адчуваецца, што чалавек добры, які балюча ўспрымае навакольле, шукае выйсьця, пакутуе ад сваіх жа правінаў. Пры гэтым, галоўным яго арыенцірам зь песьні ў песьню застаецца Сьвятое Пісаньне. Значыць, ён трымаецца слушнага курсу: "С Богом я. Никто не одинок".
Дарэчы, белроку з часоў першага Ulis не хапае такіх трансцэндэнтных пацалункаў, як у тэкстах "С.Д.". Праўда, гэты магілеўскі гурт зь цяжкасьцю можна аднесьці да айчыннае музыцы. Мне падалося, што яны жывуць у іншым інфармацыйным полі, іх сьветапогляд сфармавалі асобы з Усходу, іх "русскость" падкрэсьліваецца неаднойчы на працягу альбома, даходзячы да апатэёзу ў фразе: "Верните мне СССР!". Мяне тады крыху перасмыкнула, як і ад розных "красных девок" ды іншых "древнерусских" штампаў. Але потым я зразумеў, што ў межах нашае краіны – гэта песьні этнічнае меншасьці. А ўсе людзі – браты. Хай кожны выказваецца, як для яго больш натуральна. Толькі жыць варта Тут і Зараз.
Оценка: 6 из 10
Прочитать рецензии "штатных" экспертов на этот альбом и поставить диску свою оценку вы можете здесь
Об авторе:
Музыкант, журналист, поэт. Родился в 1980 году в Минске. Учился в музыкальных школах (фортепиано, гобой). Впервые вышел на сцену в 1998 году в составе музыкально-поэтической формации "Кузнец и Семаня". С 2001 года играет в самодеятельном ансамбле интуитивной импровизации "Князь Мышкин". Параллельно с 2004 по 2007 год сотрудничал с группой "Нагуаль". В 2002 году окончил факультет журналистики БГУ. С мая 2005 года - автор программы о белорусской музыке "Новая зямля" на радио "Unistar". В 2006 году издал книгу собственных стихов "Марыя S.".
Комментарии
Спасибо за
Спасибо за мнение.
С одним только согласиться не могу: "гэта песьні этнічнае меншасьці". Вы не представляете, КАК сильно ошибаетесь, живя в "своем" информационном поле. :) Уже много раз говорилось о том, что Москва - не Россия, к примеру, а Минск - не Беларусь. И минчанам не мешало бы выезжать за свою кольцевую, чтобы получить представление о том, что же такое сейчас Беларусь. Даже меня порой это пугает... Пугает не обилие "русских" или "белорусских", а обилие "никаких", "неприкаянных", без рода, без племени. И это очень страшно. Так что нельзя судить о "меньшинстве-большинстве" по тонкой прослойке своего интеллигенского окружения. Мы все в меньшинстве.
А "красные девки" и др "древнерусские" штампы, насколько мне известно, совершенно осознанный художественный прием... Поверьте, лидер СЕРДЦА - Тимофей Яровиков чрезвычайно широкий в плане своих возможностей автор. Совсем скоро будет песня и на белорусском - как пример того, что это так.
--Я модный свет ваш ненавижу!--