О проекте

Красные Звезды "Играй в того, кто играет в тебя"

 
6,00
сентябрь, 2009
КЗ-Музыка

Новый альбом известной минской панк-группы во главе с Владимиром Селивановым, выпущенный в виде бесплатного интернет-релиза и на CD.

1. Белый полюс
2. История химических отношений
3. Песня про майских летчиков
4. Сафари
5. Второе дыхание
6. Звезда
7. Бабочки в твоем животе
8. Талисман
9. Играй в того, кто играет в тебя...
10. Играя того, кто играет в тебя
11. Про калину, двери и безжалостных женщин (только на CD)

инфо

Альбом записан в мае-июне 2009 года.

В записи принимали участие:
Владимир Селиванов – голоса, гитара
Евгений Белов – гитары, бас, синтетические инструменты
Александр Фок – барабаны

Тексты и мелодии – В.Селиванов
Аранжировки – Е.Белов
Сведение и мастеринг – Е.Белов, П.Некрасов
Продюсер записи – В.Селиванов

где взять

Скачать интернет-версию (10 песен) можно на сайте www.krasnyezvezdy.com.

Приобрести CD (11 песен) можно через сайт www.krasnyezvezdy.com, а также:

- в магазинах "Мистерия звука"

- в магазине "Аист" (ТЦ "Столица" на пл. Независимости)

- в магазине "Калинка" (пл. Победы, выход в сторону ул. Киселева)

мнения экспертов

Дмитрий Безкоровайный

оценка: 7,00

По меркам "Красных звезд" это наверняка весьма позитивный, светлый и радужный альбом, даже несмотря на прорезающуюся долю чернухи, злости и мата.

Я бы не сказал, что это прямо вот панк-рок – скорее настоянная на панке смесь британского и русского рока в достаточно сыром звучании с характерным эмоциональным надрывом. Все записано подчеркнуто неряшливо (одни гаражные гитары чего стоят), да и вокал частенько мимо нот, но вылизанный поп-рок в исполнении "Красных звезд" звучал бы еще более странно.

Забавно слышать в соседних песнях влияния "Гражданской обороны" и "Placebo". Думаю, по этому поводу будет предостаточно претензий от фанатов и первых, и вторых. Хотя для меня лично гораздо более забавно, что в силу характерного вокала и музыкальных пересечений некоторые песни очень напоминают давно распавшуюся минскую группу "Любовь и спорт".

Из удач: "Белый полюс", "Песня майских летчиков", "Звезда", "Талисман". Не так плох задорный панк-н-ролл "Сафари" с отсылкой на летовский "Зоопарк" в подпевках, но строчка "Я люблю тебя нах…" показалась спорной находкой. Я не против мата в песнях, но здесь что-то не срослось. Остальные композиции несколько слабее, хотя в целом определенный уровень выдержан.

В любом случае, произошел конкретный такой сдвиг или, если хотите, апгрейд, результаты которого понравятся не всем, кто слушал "Красные звезды" ранее. Но группа, кажется, на каком-то таком внутреннем подъеме. А это хороший признак. С небольшой натяжкой, но семь.

Experty.by


Сергей Будкин

оценка: 7,00

Бывае і такое – мерцьвякі ажываюць. Гурт, які стала асацыяваўся зь менскімі паплечнікамі "Гробу" раптам ажыў, але пра іх ранейшыя НБП-шныя бздуры нагадвае адно толькі назва.

Калі бы музычныя рэдактары менскіх "эфэмак" узяліся адслухаць гэты альбом, то знайшлі бы пару-тройку песень для шчыльнай ратацыі. "Мы абсолютные, как нулі в электріческом воздухе", – чым не Пугач? І нават мацюкі ў Селіванава тутака нейкія мяккія, кампрамісныя – "Я люблю цябе, нах…". І ніякай ранейшай надрыўнасьці "летаўскай", лёзунгавасьці і правакацыйнасьці.

У дыску "Іграй в того…" перамяшаўся ангельскі панк і філязофскі рок ленінградскага разьліву, часам зь вельмі мілымі брыт-попаўскімі ўстаўкамі. Выглядае часам ну зусім сымпатычна, як пэўна самая смачная песьня з дыску пра "бабочек в твоём жівоте". Альбом яўна не для аднаразовага праслухоўваньня, пры кожным наступным прайграваньні ён адкрываецца наноў. Сьмела можна браць у прайгравальнік.

Experty.by


Олег Климов

оценка: 7,00

Название пусть будет на совести "косячков" музыкантов...

Самая одиозная правая панк-группа Беларуси вернулась! Бизнесмен Владимир Селиванов и его коллеги решили тряхнуть "гражданской обороной", поглумиться над своими противниками, порадовать поклонников минутами так ожидавшегося камбэка.

Обломец тем, кто ждал крови и зрелищ! Селиванов давно наигрался в политику, да и играл он в нее лениво и слишком неискренне вызывающе: он мог с абсолютно серьезным и фанатичным видом вскинуть руку в известном приветствии, пролаять "Слава России!", чтоб тут же рассмеяться. За что и нажил себе врагов среди тех, кто с возмущением воспринимал все его популистские "телеги", окрашенные в красно-коричневые цвета, за чистую монету, и тех, кто не простил ему предательства "товарищей по партии". Из Селиванова вполне мог бы получиться не очень плохой актер – способностей к лицедейству у лидера "Красных Звезд" не отнять.

Привет тем, кто ждал хлеба и простых человеческих эмоций! При всем его законченном цинизме, пошловатой оголтелости, гопнической самоуверенности, Вовка для меня всегда был любопытен той своей стороной, которую я любил в Летове – безграничная чувственность, неуклюже скрываемая за агрессией ранимость, лиричность души и сердца. Все это нет-нет, да и прорывалось в песнях "КЗ", но Селиванов тут же как бы одергивал на себе гимнастерку и снова наваливал сверху комья эпатажа, наглости, маршей, призывов и прочих крайностей.

Этот альбом – квинтэссенция всего того своеобразного светлого, что есть во Владимире. В чем-то все это похоже на последние альбомы "Гражданской обороны": есть немножечко подведения итогов, личных переживаний, созерцательности. И есть моделирование новых ситуаций, наброски, прощупывание грунта для следующего шага, который Егор сделать не успел. Как справятся с этим "звезды"?

"Белый полюс", "Песня про майских летчиков", "Бабочки в твоем животе", "Талисман". Есть ощущение того, что альбом писался с отличным настроением: помнят руки, которые не для скуки!

Experty.by


Дмитрий Подберезский

оценка: 3,00

Даслухаць гэты альбом да канца было складана. Нават калі адкінуць заключны, пабудаваны на вулічных шумах, трэк, які, відаць, задумваўся як канцэптуальны, але рассыпаўся па форме й зьместу, нібы картачны домік, агульны рэпэртуар альбому практычна нічым не зацікавіў.

Фармальная размытасьць песень, правальны "паэтычны" бок іх тэкстаў – гэта не заўсёды хіб. Яго можна пэўным чынам улагодзіць, калі праграмай кіруе ідэя. Гэты альбом ідэяй яўна не натхнёны. Увасоблены ён быў – так мне падалося – на 3-15. "А давайце-ка запішам альбом!" – такое ўражаньне, менавіта гэтым прынцыпам карысталіся музыкі. "История" – невыразны эскіз, "Бабочки в твоём животе" (паэтычная знаходка, так?) – прыгожа, ды пуста, "Сафари" – м-да… Думалася, што ў Селіванава даўно ўжо ня той узрост, калі можна гэтак чыста па-калдырску паліваць слоўным брудам слухачоў. Што, шакаваць некага захацелася? А эфэкт-та – зусім адваротны атрымаўся. І калі б увесь альбом быў на ўзроўні песьні "Лучшая звезда", яшчэ можна было б сур'ёзна мыць ягоныя косткі. А так вялікага жаданьня няма. Бо потым аніякі пральны парашок ня дасьць рады.

Чакалася, што па значным перапынку "Красные звёзды" пакажуцца як сьпелы, дарослы, разумны калектыў. Але часам далёка ня лепшым чынам сыграныя песьні з месцамі проста шкалярскімі, неахайнымі аранжаваньнямі ("Талисман") засьведчылі тое, што "Звёзды" засталіся недзе ў мінулым, і сьвятло ад іх дня сёньняшняга ўжо не дасягаюць.

Калі зоркі згасаюць, значыць, гэта таксама некаму патрэбна?

"Все бабы – дерьмо" – заўважна фальшыва сьпяваюць "Красные звёзды". Дык не крыўдуйце, калі нехта куды больш безапэляцыйны ад мяне гэтак жа сама безапэляцыйна прамовіць тое ж самае пра гэтую вашу "работу".

Experty.by


ВНИМАНИЕ!

Каждый зарегистрированный пользователь может выставить свою оценку этому диску в течение 15 дней с момента публикации рецензии. На основе оценок зарегистрированных пользователей будет вручена отдельная награда Experty.by по итогам 2009 года.

Чтобы выставить оценку данному диску, достаточно зарегистрироваться и, зайдя на эту же страницу, выбрать нужную оценку в специальном блоке. Вы можете также оставить свой комментарий.

5.625
Ваша оценка: Пусто Средняя: 5.6 (8 votes)
список проголосовавших по оценкам: 

     
оценки пользователи
10 voleb
9 Вано
6 Паўлюк
5 MShmel, Slaver, Jamayk
4 notararity
1 Кравченко

Чтобы выставить оценку или оставить свой комментарий к этой публикации, войдите в систему. Нам важно ваше мнение!

Или авторизируйтесь посредством:

 

Комментарии

Очень плохого

+1
0
-1

Очень плохого качества запись. Тяжело слушать. Многих слов не разобрать. Фальшь и кривизна везде. И где-то из под этого выгребаются (или вернее, выгрёбываются) не лишенные привлекательности мелодии и фразы. Слушая, чувствуешь себя как на расшифровке: приходится поработать самому, чтобы что-то уяснить.
Это не продукт - это халтурная работа.

 

"Белый полюс"

+1
0
-1

"Белый полюс" спадабаўся. І эклеціка ў музыке мне таксама падабается. Але ж тэксты - жах! "Я люблю тебя на хуй" мы так ў пятым классе жартавалі. І галасаваць за сабе - сорам ))

 

Ваши

+1
0
-1

Ваши рассуждения об уместности мата есть банальное культуртрегерство и фарисейство.
пс. голосовать надо за того, кого считаешь достойным твоего голоса. выбачайце

 

для notararit

+1
0
-1

Справедливая претензия.
Евгений Белов

 

Справа не ў тым

+1
0
-1

Справа не ў тым што мат, а як ён выкарыстоўваецца. Слухаецца па дзіцячы. Выбачайце.

 

по-детски? Вы

+1
0
-1

по-детски? Вы имеете ввиду - искренне, наивно, честно?
да так и есть, и если Вы не ждали Откровения в "дурашливом рокнроле", то в этом нет ничего удивительного.

 

нешта мутнае

+1
0
-1

Дзіўны альбом дзіўнай групы. Каб ацаніць нешта, трэба праслухаць прынамсі некалькі разоў. Гэты запіс мне нават з першага разу было складана праслухаць цалкам (спадабаўся толькі 50 секундны электронны ўступ). Што праўда, з часам некаторыя песні нават пачалі падабацца: Белый полюс і Звезда. Усё псуе кашмарны запіс, гнуснаваты голас, ды тэксты, якіх часам лепш было б не чуць.
А эклектыка, канечне, харашо, але ж да ўма даводзіць таксама трэба.
---
www.tstyl.fm

 

Няўцямна

+1
0
-1

Прабачце мне маё невуцтва, але творчасьць гурта «Красные звёзды» да гэтага альбому прайшла цалкам міма мяне. Безь нейкіх ідэалягічных забабонаў — кажу, каб прадухіліць домыслы. Таму гэты дыск ацэньваю без аглядкі на мінулае.

Адразу спадабаўся першы трэк, нагадаўшы песьні «Сердце дурака». Толькі наўрад ці апошнія мелі нейкі ўплыў на КЗ, хутчэй, наадварот. «Мы наблюдаем» — дзіўны трэк зь вельмі рознымі па настрою прыпевам і куплетам, брытанскі па гучаньні, хоць і вельмі брудны. Але далей неяк усё разладзілася. Ну, а пасьля «я люблю тебя нахуй» ўвогуле становіцца сумна. Я зусім не пурытанін і абсалютна ня супраць мату ў лірыцы, і нават упэўнены, што ён можа быць вельмі трапным і адлюстроўваць пачуцьці чалавека. Але, я не разумею як можна «любіць» «нахуй». Што гэта ўвогуле значыць? Я цудоўна ўяўляю, як можна «любіць» «штопездец» ці нават «ёб тваю маць», але не «нахуй».

«Второе дыхание» — авангарднае трызьненьне з замахам на канцэптуальнасьць? «Звезда», «Бабочки в твоём животе», «Талисман» ня дрэнна, нават для радыё б падыйшло, калі пачысьціць-падправіць — неблагія мэлёдыі, тэксты. «Играй…» жахлівы па аранжыроўцы, а «Играя…» — працяг «дыхания».

Карацей, няўцямны альбом. Магчыма я проста не зразумеў усёй яго глыбіні. Але панк неяк інакш выглядаць мусіць, як па мне. Не адчуваецца душы, агульнага стрыжня.

 

Спасибо! цепляет!

+1
0
-1

я очень рад что даже очевидно далеких от нашего мировоззрения и творчества людей факт появления альбома заставил не только прослушать его, но и что-то критически высказать. не оставил их равнодушными, и меня не смущает завуалированная тональность последних реплик. мы всегда внимательно слушали любую критику, кроме откровенно завистнических мотивов которых на самом деле не так много. Не обещаю что следующий альбом станет более доступным пониманию людей с узким кругозором, но буду надеяться что даже эти люди смогут, если захотят, найти частичку гармонии созвучной их мироощущению. Мы вас любим наxуй!

 

Ой-ой-ой! Мы

+1
0
-1

Ой-ой-ой!
Мы прыемна ставімся да любой крытыкі, але тыя, каму не падабаецца наша творчасць - зайздроснікі з вузкім культурным даляглядам.
Пытанне для Voleb - што трэба скончыць, каб разумець КЗ?.. Кансерваторыю, філфак БДУ?.. Я таксама хачу атрымліваць эстэтычную асалоду ад "любві нахуй".

 

происхождение фразы

+1
0
-1

Происхождение фразы "я люблю тебя нах..." раскрыто в недавнем интервью "БелГазете":
...Фразу "Я люблю тебя нах…й" один знакомый Селиванова подслушал в оршанской электричке: "Синие "пацан и дзяўчонка" спали в обнимку, проснулись такие помятые, друг на друга смотрят, и он ей ласково: я люблю тебя нах…й! Очень красивая история. Проблеск сознания. Настоящее чувство сквозь алкогольный угар. Я эту историю в себе носил года четыре - а потом получилась песня, я ее называю песней о настоящей любви"
Полный текст - http://www.belgazeta.by/20091005.39/360134581/

 

Аdmin, спасибо.

+1
0
-1

Аdmin, спасибо.

 

Отличный

+1
0
-1

Отличный альбом на мой взгляд. Спасибо.

Never Trust A Hippy!

 

Часам

+1
0
-1

Часам трапляецца музыка, якая мае цікавую ўласьцівасьць – яна нараджае ўстойлівыя візуальныя вобразы. Асобныя песьні альбома Красных звёзд менавіта такія. Вобраз: Селіванаў з блазнаватым і знарочыста шчасьлівым абліччам (нешта накшталт таго, што на вокладцы), разьвёўшы рукі, круціцца на месцы і з адпаведнай інтанацыяй ("СОНЦА-НЕБА-ЛЮБОЎ, СОНЦА-НЕБА-ЛЮБОЎ"), сьпявае: "СУКА-БЛЯДЗЬ-НАХУЙ, СУКА-БЛЯДЗЬ-НАХУЙ".

І я зусім не кажу, што гэта дрэнна. Пяшчотны зьмест у чарнушнай форме – не шараговая задача (хоць і не такая ўжо рэдкая – у кантэксьце таго, што Voleb назваў "нашим мировоззрением", цэлы сэгмэнт расейскай культуры гэтую фішку эксплюатуе). І спалучэньне неспалучальнага заўсёды знаходзіць прыхільнікаў. Хоць сьветла-аптымістычныя інтанацыі сьпеваў і дэклямацый часам гучаць ну зусім ужо фальшыва і найграна – незалежна ад зьместу. "Второе дыхание" – бадай, адзінае месца, дзе гэта дарэчы.

Гаражнае гучаньне з брыт-рокавымі рысамі трохі адводзіць далей ад таго самага "мировоззрения" і дадае балаў у агульнае ўражаньне. Нажаль, адчуваецца брак запамінальных мэлёдый, нічога такога, што засела б у памяці. "Бабочки в твоем животе" хіба што. Галоўны трэк на альбоме, як па мне.
--
http://last.fm/user/pauluk_dunaj

 

RSS

RSS-материал

награды Experty.by

рецензии и аудиозаписи

алфавитный каталог

  • более 350 альбомов
  • онлайн-прослушивание
  • описания и рецензии
  • ссылки на легальное скачивание

Последние комментарии

 
 
Developed by Lynxlab.net